17.2.2023

 

Laskiainen kolkuttaa kulman takana, ja laskiaispullat huutavat kaihoisasti nimeäni. Tämä on sitä aikaa, kun somessa tiedustellaan tavan takaa tykkääkö enemmän pullista mansikkahillolla vai mantelimassalla. Itse olen ratkaissut ongelman sillä, että laitan molempia. Ja tietenkin kermavaahtoa, mielellään niin paljon, että olen pulassa sen kanssa.

Alkanut vuosi on mennyt tiiviisti kivojen kuvitusprojektien parissa, monta kivaa lastenkirjaa on työpöydällä tälläkin hetkellä. Ja tammikuun lopussahan saatiin painosta ulos Turo Tyrannosaurus, runomuotoinen satukirjani, jonka toteutumisesta on kiittäminen Taiteen edistämiskeskuksen myöntämää apurahaa sekä kustantajaani Lector Kustannusta

Sain tänään iloisen tiedon: esittelysivuni on luotu Lukukeskuksen kirjailijavierailijapalveluun (jos haluat, niin voit käydä katsastamassa sen täältä )! 
Olen tehnyt muutamia kouluvierailuita omien lapsieni kouluun ja tilaisuudet ovat olleet todella innostavia ja hauskoja, niin itselle kuin toivon mukaan myös läsnäolijoille! Mikäs sen parempaa kuin päästä välillä keskustelemaan livenä lukijoiden kanssa, kuulemaan heidän näkemyksiään, toiveitaan ja mielipiteitään lastenkirjoista. Ja ideoimaan yhdessä! 


Intopiukeana viikonloppuun! 

Kristiina

 

 

27.6.2022

Huh hellettä!

Pääsin viettämään perheen parissa mitä suloisinta suvea ja mittumaarin kesäjuhlaa Keski-Suomessa hetken lomaillen, kukkia ihaillen ja järvissä polskien. Toivottavasti ruudun silläkin puolella juhannus meni mainiosti!

Tämä viikko alkaakin sikäli poikkeuksellisissa tunnelmissa, että valmistaudun pieneen taukoon yrityshommien puolella…! Nimittäin sain keväällä Taiteen edistämiskeskukselta 4 kk työskentelyapurahan, jonka ansiosta uppoudun oman lastenrunokirjani ja erityisesti sen kuvituksen työstämiseen!

Tänä aikana Murupumpulan ja Design by Kristiinan yritystoiminnot jäävät hiljaiselle liekille ja heinä-lokakuussa Murupumpulan ja DBK:n tuotteita on saatavilla jälleenmyyjiltä, mutta täydennyksiä, tuotetoimituksia ja uusia tuotteita tulee tuutista seuraavan kerran joulumarkkina-aikaan marraskuussa 2022 (yksittäinen poikkeus tähän saattaa tosin olla odotettavissa… 😊 ).

Tätä ennen ehdin kuitenkin laittaa maailmalle vielä kesämalliston postikortteja – ennakkotilaukset lähetetään tilaajille tällä viikolla, jahka saan uunituoreet kortit painosta!

Nyt heinä-lokakuussa sähköposteja ja viestejä toki luen tässä matkan varrella, mutta uusia tilaustöitä pystyn nappaamaan kalenteriin seuraavan kerran vasta keväälle 2023.

Älköön siis kukaan huolestuko, jos työtilini muuttuvat erikoisen hiljaisiksi, täällä taustalla työskennellään ahkerasti!

Ihanaa kesää kaikille - laittakaa varpaat laiturilta veteen ja muistakaa syödä mansikoita!

Kristiina

30.5.2022

No johan on taas aikaa vierähtänyt! Tuossa talvemmalla yritin vähän kirjoittaa blogia, mutta teknisten ongelmien vuoksi julkaiseminen tökki ja asia jäi sikseen. Nyt uudelleen, toivottavasti paremmalla onnella!


Kevättalvella 2022 tulin valituksi Kuvittajat ry:n jäseneksi. Joku ehkä muistaa, miten hihkuin tätä uutista Murupumpulan Facebook-sivulla juosten villasukissa lumihangessa.

No, viime perjantaina pääsin ensi kertaa esittelemään jäsenkorttiani Kuvittajat ry:n Kuvan voima -seminaarin osallistujajonossa Espoon modernin taiteen museossa EMMAssa.

Oli hienoa päästä kuulemaan hienoja puheenvuoroja taitavilta kollegoilta – vertaistuki vahvistaa myös omaa ammatillisuutta. Myös Ukrainan tilanne oli vahvasti esillä tilaisuudessa, ukranalaisten kuvittajien videopuheenvuorot kävivät sydämeen.

Tapahtuma sai pohtimaan mm. kuvantekijöiden rohkeutta esittää kannanottoja paitsi levottomassa ilmapiirissä poliittisia väärinkäytöksiä ja ihmisoikeusrikkomuksia vastaan, myös mielipiteiden esittämistä kuvien kautta ympäristössä, jossa kuvantekijä voi altistua työnsä vuoksi vihapuheelle. Nostan hattua rohkeille tekijöille!

Samalla ajattelen, että tekijöitä ei voi laittaa samaan muottiin. Omat työni keskittyvät jatkossakin pääasiassa lämpimiin, lempeisiin ja ilahduttaviin aiheisiin – haluan ajatella, että ne täyttävät omalta osaltaan jotakin aukkoa ja tarvetta erityisesti lastenkulttuurin puolella.

Maailma on täynnä monenlaisia aiheita synkistä valoisiin ja niiden käsittely on yhtäläisen tärkeää.

Kaunista kevättä!

Iloa viljellen,

Kristiina

ps. Kiitos kohtaamisista – taas tuli todettua, että itselle ehkä paras ammatillinen some-kanava on ollut Instagram: sen kautta on löytynyt monia huikean upeita tekijöitä, joista osan sain tavata Kuvittajien kekkereillä ihan livenä!