30.5.2022

No johan on taas aikaa vierähtänyt! Tuossa talvemmalla yritin vähän kirjoittaa blogia, mutta teknisten ongelmien vuoksi julkaiseminen tökki ja asia jäi sikseen. Nyt uudelleen, toivottavasti paremmalla onnella!


Kevättalvella 2022 tulin valituksi Kuvittajat ry:n jäseneksi. Joku ehkä muistaa, miten hihkuin tätä uutista Murupumpulan Facebook-sivulla juosten villasukissa lumihangessa.

No, viime perjantaina pääsin ensi kertaa esittelemään jäsenkorttiani Kuvittajat ry:n Kuvan voima -seminaarin osallistujajonossa Espoon modernin taiteen museossa EMMAssa.

Oli hienoa päästä kuulemaan hienoja puheenvuoroja taitavilta kollegoilta – vertaistuki vahvistaa myös omaa ammatillisuutta. Myös Ukrainan tilanne oli vahvasti esillä tilaisuudessa, ukranalaisten kuvittajien videopuheenvuorot kävivät sydämeen.

Tapahtuma sai pohtimaan mm. kuvantekijöiden rohkeutta esittää kannanottoja paitsi levottomassa ilmapiirissä poliittisia väärinkäytöksiä ja ihmisoikeusrikkomuksia vastaan, myös mielipiteiden esittämistä kuvien kautta ympäristössä, jossa kuvantekijä voi altistua työnsä vuoksi vihapuheelle. Nostan hattua rohkeille tekijöille!

Samalla ajattelen, että tekijöitä ei voi laittaa samaan muottiin. Omat työni keskittyvät jatkossakin pääasiassa lämpimiin, lempeisiin ja ilahduttaviin aiheisiin – haluan ajatella, että ne täyttävät omalta osaltaan jotakin aukkoa ja tarvetta erityisesti lastenkulttuurin puolella.

Maailma on täynnä monenlaisia aiheita synkistä valoisiin ja niiden käsittely on yhtäläisen tärkeää.

Kaunista kevättä!

Iloa viljellen,

Kristiina

ps. Kiitos kohtaamisista – taas tuli todettua, että itselle ehkä paras ammatillinen some-kanava on ollut Instagram: sen kautta on löytynyt monia huikean upeita tekijöitä, joista osan sain tavata Kuvittajien kekkereillä ihan livenä!